Marie


We hebben Marie opgenomen na een telefoontje van haar eigenares. Vanwege haar leeftijd en haar gezondheidstoestand kon ze niet meer voor de ezelin zorgen. Marie was zelf op hoge leeftijd en moest aangepaste voeding  krijgen. Ze moest specifiek opgevolgd worden vanwege een motorisch probleem. Ze verplaatste zich met veel moeite en steunde haast niet meer op haar rechterachterbeen.
We hebben Marie opgehaald, onder de erg droevige blik van haar eigenares met wie ze heel veel jaren alle geheimpjes deelde.Eenmaal in ons opvangcentrum deed haar gang ons denken aan een zekere César. Niet alleen zette ze haar rechterachterbeen amper neer, maar ze hield het geregeld omhoog, en plooide het onder haar.
Onze hoefsmid was de eerste die tussenbeide kwam, we hadden een afspraak voor de volgende dag. Ze kreeg dus een goede kapbeurt.
Drie dagen later heeft onze osteopate haar onder handen genomen. Haar bekken was behoorlijk verplaatst, de heupzenuw was rechts verpletterd (vanwaar die buigreflex), een geblokkeerde linkerschouder (compensatie).
Ze leed aan artrose ter hoogte van de onderrug.
De meest waarschijnlijke oorzaak zou een val zijn, een hele tijd geleden. Dankzij de osteopathie is de druk verlicht en hervond ze een heel deel van haar soepelheid, een veel betere motoriek en een stabielere steun. De meest waarschijnlijke oorzaak zou een val zijn, een hele tijd geleden. Dankzij de osteopathie is de druk verlicht en hervond ze een heel deel van haar soepelheid, een veel betere motoriek en een stabielere steun. Ze zal levenslang geregeld gevolgd moeten  worden door de osteopate voor de artrose en de compensatie voor de blokkade die daar het gevolg van is. Voor de artrose krijgt ze een natuurlijke behandeling op basis van planten.
Gezien haar leeftijd en de toestand van haar gebit (gladde snijvlakken) is Marie niet meer in staat om gras of hooi te eten. Ze wordt uitsluitend gevoed met Pré Alpin (gehakt bevochtigd hooi), geplette bevochtigde gerst), vitamines/mineralen en lijnolie.

 

 

Voor de rest is Marie erg levendig. Behalve de lichte stijfheid die haar leeftijd verraadt, gedraagt ze zich meer als een “tiener” dan als een “senior”. Haar levenslust is mooi om te zien. Door haar kleine gestalte kan ze snel en discreet wegsluipen zodra een hek opengaat, gewoon om ’s te gaan kijken wat er verderop gebeurt.

   

Aankomst in ons opvangcentrum: 11/08/2022 

Geschat geboortejaar: +/- 1987