Ondersteuning en raadgevingen aan ezelgekken en (toekomstige) ezeleigenaars

 

“Zo koppig als een ezel, zo stom als een muilezel”. Nog te vaak krijgen onze vrienden langoren die negatieve eigenschappen naar het hoofd geslingerd, gewoon omdat de mensen ze slecht kennen. Soms ook zijn ze het slachtoffer van de ‘ezelsmode’, die zoals elke mode tenslotte voorbijgaat en die vooral, en dat is erg jammer voor hen, begint te vervelen. De Oase heeft tot doel de ezel beter bekend te maken zodat toekomstige eigenaars weten waartoe ze zich engageren als ze een ezel kopen. De eigenaars krijgen van ons ondersteuning en raadgevingen om harmonieus samen te leven met hun maatje.

 

Ondersteuning van eigenaars

ONDERSTEUNING EN RAADGEVINGEN AAN (TOEKOMSTIGE) EZELEIGENAARS :

Er is nog te weinig geweten over ezels.
Om een hoop ellende te voorkomen, zijn we steeds bereid om al je vragen over ezels te beantwoorden. Het is inderdaad beter om zo veel mogelijk degelijke informatie in te winnen vóór je aan dit avontuur begint.
Ook als je al eigenaar bent en problemen hebt met je ezel, mag je ons contacteren. We proberen je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Per telefoon, mail of tijdens een permanentie. We kunnen ook, op afspraak, naar je toe komen om een rechtstreeks contact te hebben met het dier.

 

   

Dossier_voeten2024

Dossier De voeten van de ezel

De ezel is afkomstig uit woestijnachtige gebieden. Daarom zijn de vochtigheid en het vaak te rijke gras, die onze streken kenmerken, vaak slecht voor zijn voeten, zijn middel om zich te verplaatsen!
Het hanteren, de dagelijkse verzorging, het navolgen van de gegeven raadgevingen kunnen aandoeningen (met ernstige gevolgen) vermijden, zoals mierennesten, bevangenheid en abcessen.
« Voorkomen is beter dan genezen”

Te downloaden of het via de post opgestuurd krijgen in A4 formaat (de verzendingskosten zijn ten laste van de geadresseerde)

 

   

Het ABC van de Ezel = verouderd

 

 

 

Praktijk vormingscessies.
Hoe moet ik met een ezel omgaan? Hoe doe je een halster om? Hoe en hoe vaak worden de hoeven verzorgd? Deze en andere vragen kun je aanleren en oefenen tijdens deze sessies.
Je bent eigenaar van één of meerdere ezels of je wil er één aanschaffen, Wij bieden jullie het volgende aan: gedurende het ganse jaar worden er vormingsdagen aangeboden.
Er is immers elke voormiddag een mogelijkheid om te helpen bij het verzorgen van de ezels (voeren, borstelen, hoefverzorging…). Terwijl de nodige uitleg wordt gegeven om deze handelingen goed onder de knie te krijgen en het waarom dit van belang is.
Wij zijn dan ook ter beschikking om al je vragen te beantwoorden. Dit maakt deel uit van onze preventietaak opdat minder ezels zouden verwaarloosd en afgestaan worden.
Deze vorming gaat door zowel tijdens de week als tijdens het weekend in functie van jullie mogelijkheden. Het is wel noodzakelijk om op voorhand in te schrijven opdat wij zoveel mogelijk vrijwilligers   kunnen vragen voor de  routineverzorging zodat ik en indien nodig een andere bevoegd iemand zich volledig kunnen  inzetten voor de begeleiding van de stagiaires.


Elke voormiddag van 9 u15 tot +/-13u15
Inschrijvingsbedrag: 25€ pp
Afspraken:     Muriel 0473. 50 64 27 
                     Alette 012/45.37.06

   
Ondersteuning van de adoptanten

 

Ondersteuning van de adoptanten

De Ezeloase blijft ter beschikking van de adoptant voor informatie of hulpvragen (géén financiële hulp). We willen ervoor zorgen dat de adoptant en de geadopteerde ezel zo lang mogelijk samen leven in vreugde en goed humeur.

 

 

- - afbeelding aanklikken -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarcoïden

   

Hoeven:  uitkrabben, bekappen, mierennesten…

planten giftig voor de paardachtigen: taxus, Jacobskruiskruid, ....
Voeding: weide, hooi, wortelen…?

Atypische myopathie

 

 

 

 

.