Zabou

Zabou en Séraphine zijn twee ezelinnen die respectievelijk 17 en 12 jaar oud zijn.
Séraphine is de dochter van Zabou. Ze waren van een man die al heel lang lid is bij ons. We hebben ze met spoed opgevangen (op 26 mei) toen hij ernstige gezondheidsproblemen kreeg. Omdat het opvangcentrum ‘volzet’ is, maar het toch om een noodgeval ging, heeft onze ondervoorzitster Alette, die de ruimte voor ze had, ze bij haar opgevangen.
Zabou is een aantal keer bevangen geweest bij haar eigenaar. Bij haar aankomst bij Alette, is ze hervallen. Onze dierenarts heeft haar verzorgd en is gestart met een aangepaste behandeling (ontstekingsremmers en pijnstillers). Ze werd in een paddock gezet om de hoeveelheid gras te beperken. De hoefsmid is langsgekomen, want ze waren dringend aan een kapbeurt toe. Op 27 juni zijn de twee ezelinnen overgeplaatst naar ons opvangcentrum. De grote quarantainebox was vrijgekomen na de introductie van Sam in de kudde, toen hij geen postoperatieve verzorging na zijn castratie meer behoefde.
Toen de acute bevangenheid voorbij was en de behandeling afgelopen, konden ze naar een paddock met heel kort gras.
De twee ezelinnen heel makkelijk te hanteren. Onze hoefsmid heeft een paar mierennesten opengemaakt bij Zabou. Die kunnen nu verzorgd worden.