Uhlan

 

Hij kwam bij ons in december 2008 toen hij pas 6 maanden oud was. Hij is dus nog jong. Zijn vroegere eigenaars hadden de mama gekocht, niet wetend dat ze drachtig was. Bij de geboorte van Uhlan kreeg de moeder gezondheidsproblemen. De eigenaars beseften toen dat ze veel ouder was dan wat de verkoper beweerd had. Het was voor hen een te zware opdracht om dat jonge hengstje op te voeten én de moeder er weer bovenop te helpen. Daarom hebben ze hem aan ons afgestaan zodra hij gespeend was. De zoveelste rampspoedige ervaring door de schuld van een oneerlijke verkoper. Uhlan is bij ons  ingeënt en ontwormd. Zijn hoeven werden bekapt. Hij had grote mierennesten en moest een hele tijd in zijn box blijven. Dat is nu allemaal in orde. Hij heeft hele mooie voeten.

Ook al ziet hij eruit als een potige kerel die altijd klaar is om rond te huppelen, lijdt Uhlan aan problemen met zijn ligamenten. De oorzaak is vermoedelijk een gebrek aan mineralen tijdens de dracht. Zijn moeder was erg zwak en verwaarloosd. Dat probleem zal zijn hele leven lang opgevolgd moeten worden. 

Hij is gecastreerd op 15/10/09.

 

met Désiré

Uhlan is heel lief en is dol op grapjes. Hij houdt ervan nieuwe vrijwilligers te “testen”. Hij zit met zijn neus in de kruiwagens, knabbelt op het touw dat bedoeld is voor andere ezels, vooral als zijn vriend Martin ook te vinden is voor wat deugnieterij.

 

Datum van aankomst in het opvangcentrum: décembre 2008
Herkomst : Marbisoux
Geboortedatum: 18.08.2008
Geslacht: ruin
Grootte: +/- 1,10
Haarkleed: Roan met kruis
Bijzondere kenmerken: