Uhlan

 

Waarom is hij afgestaan? Zijn vorige eigenaars kochten de moeder, niet wetend dat ze drachtig was. Toen Uhlan geboren werd, ging de gezondheid van de moeder sterk achteruit. Zijn eigenaars begrepen dat ze eigenlijk veel ouder was dan de verkoper beweerde. Omdat ze het onmogelijk zagen zitten om tegelijkertijd een jonge hengst op te voeden en de moeder weer op de been te helpen, kozen ze ervoor hem aan ons af te staan, zodra hij gespeend was. Alweer een ongelukkige ervaring door de schuld van een oneerlijke verkoper !

 

Hoe verging het hem in het opvangcentrum?

Bij zijn aankomst in het opvangcentrum hebben we hem laten inenten, ontwormen en bekappen. Omdat hij ernstige mierennesten had, moest hij een tijdje in zijn box blijven. In oktober 2009 is hij gecastreerd. Op dit moment heeft Uhlan zeer mooie voeten en zijn de mierennesten nog maar een verre herinnering. We moeten erbij vertellen dat Martin hem bij zijn aankomst in het opvangcentrum onder zijn hoede heeft genomen. Zijn rustige en vredige karakter en zijn aanwezigheid speelden een grote rol in de vorderingen die Martin maakte. Al een hele tijd vormen zij een… onafscheidelijk duo ! Vanwege zijn zwakke ligamenten en zijn sterke relatie met Martin (ezel die geadopteerd kan worden) zal Uhlan nooit in aanmerking komen voor adoptie.

 

met Désiré

Zijn karakter : Hoewel Uhlan genoemd is naar de soldaten van de vroegere Duitse en Russische legers, heeft hij van hen alleen zijn schokkerige stap geërfd. Hij heeft niets van een krijger! Maar hij is nog jong. Dat verklaart de soms onstuimige spelletjes met zijn soortgenoten. Hij is een aanhalige deugniet van een ezel :  hij kan als geen ander kruiwagens omver kiepen en knabbelen op de longes van andere ezels.

 

 

 

Datum aankomst in ons opvangcentrum : december 2008
Herkomst: Marbisoux
Geboortedatum : 18/08/2008
Geslacht : Ruin
Hoogte: +/- 1m10
Haarkleed : roodschimmel met kruis
Opvallend kenmerk :  Uhlan heeft een ligamentenprobleem. Oorzaak is waarschijnlijk een gebrek aan mineralen tijdens de dracht (zijn moeder was erg zwak en ondervoed)