Sammy


 

Het filmtje

 

 

Reden van de afstand: Samy was het voorwerp van een inbeslagname op bevel van Dierenwelzijn. Deze werd uitgevoerd in samenwerking met de asiels van de Frecacaf en andere asiels.
Een zestigtal dieren van allerlei soorten had nood aan opvang.

   

   
   

Zijn verhaal in ons opvangcentrum: Bij zijn komst was zijn toestand zorgwekkend: scheefgegroeide en gekrulde hoeven (kabouter-slofjes), hij was mager, zat onder de luizen en was kreupel aan zijn rechterachterbeen. Hij was bedekt met een laag slijk en gedroogde mest die samenklitte tot steenharde klompen tegen de huid. Onze hoefsmid is gekomen om zijn scheefgegroeide voeten weer recht te zetten. Vooral de hoef rechtsachter was er erg aan toe. Hij kon er maar moeilijk op steunen. Hij trok vaak heel bruusk zijn been in onder zich (alsof hij een schok kreeg). Zodra hij meer op zijn gemak op zijn ‘nieuwe voeten’ stond, hebben we onze osteopaat gevraagd die een groot aantal problemen ontdekte. Behalve dat verschillende hals- en ledenwervels geblokkeerd waren, zat zijn bekken volledig vast in rotatie naar rechts.
Zijn rechterachterbeen vertoonde een ernstige tendinitis van de flexor; de kootjes waren volledig verstijfd (geen buiging of strekking van de voet). Het bruuske intrekken van het been was te wijten aan een geklemde zenuw die een soort van schokken veroorzaakte.
Onze dierenarts maakte een radiografie en zag wat de oorzaak van het probleem was: een oude niet-verzorgde breuk, met een verplaatsing van de middenvoetsbeentjes die zich geconsolideerd heeft. Door de verkalking waren de pezen niet langer mobiel. Hij zal deze handicap zijn leven lang meedragen, maar hij heeft blijkbaar geen pijn.
Maar omdat de stramheid hem verplicht te compenseren, zal hij maandelijks opgevolgd moeten worden door onze hoefsmid. Hij zal ook levenslang behandeld moeten worden door de osteopaat.
We zullen er tevens over moeten waken dat hij niet aankomt, om zijn achterbeen niet te belasten.
Zijn vacht is weer heel mooi geworden. Er was een lange, geduldige dagelijkse schoonmaakbeurt nodig om zijn huid eindelijk weer te laten ademen.
Uiteraard is hij gecastreerd en weer in orde gebracht.
Sammy is een ezel met een correct gedrag tegenover mensen. Hij laat zich makkelijk hanteren.
Hij deelt een box met Polo, Marcel en Rocco.

   
 
   

Zijn karakter:
Sammy, charmante naam voor een kapoentje dat zijn weidemaatjes graag plaagt!

   

.

Aankomst in het opvangcentrum: 13/03/2018
Herkomst: Saint-Denis
Geboortedatum: 07/08/2007
Geslacht: ruin
Schofthoogte: +/- 1,05m
Haarkleed: grijs met kruis
Bijzonder kenmerk: stramheid en kreupelheid van het rechterachterbeen