Rémi

 


 

Rémi werd op 8 juni 2017 opgenomen in de Ezeloase, op verzoek van de politie van Soumagne. Ze belden me of ik heel snel een ezel kon opnemen die al vier keer op de openbare weg aangetroffen was. Hij was herhaaldelijk gesignaleerd of opgevangen door sympathieke mensen om een ongeval te vermijden. Na wat onderzoek (de ezel was uiteraard niet gechipt of geïdentificeerd) bleek dat de ezel een aantal keer weggegeven was via de sociale media, dat hij een paar keer van eigenaar veranderd was, maar dat niemand van hen de geschikte infrastructuur had om een ezel te huisvesten. De laatst gekende eigenaar wou hem ook kwijt. De nacht voor hij bij ons kwam, was hij vastgebonden aan het hek van een dierenarts in Melen. Niemand weet wie hem daar achtergelaten had.
Rémi was nog hengst. Zijn leeftijd wordt geschat op 10 jaar. Zijn gezondheidstoestand was goed toen hij bij ons kwam, behalve dan de afwijkende stand van de hoeven die lichtjes naar boven gekruld waren (kabouterslofje). Hij is ingeënt, ontwormd en gechipt/geïdentificeerd. Hij is bovendien gecastreerd en onze hoefsmid heeft zijn voeten verzorgd.
Hij moet nog een beetje leren zijn voeten te geven, maar over het algemeen is Rémi een ezel die een goed contact heeft met mensen en die erg knuffelig is.
Op het moment dat ik dit schrijf gaat hij overdag nog naar de paddock, zodat we hem de postoperatieve zorgen kunnen geven na zijn castratie. Zodra dat voorbij is, kan hij snel naar de rest van de kudde.


 

 

 

Datum van aankomst in het opvangcentrum:
Herkomst :
Geboortedatum:
Geslacht:
Grootte: +/- 1,20m
Kleed: zwart
Bijzondere kenmerken: geen