Polo

Datum aankomst: 3 februari 2010
Herkomst: Harmois (provincie Namen)
Geboortedatum: +/- 1995
Geslacht: ruin
Grootte: +/- 1,05 m
Kleur: grijs met kruis
Specifieke kenmerken:  hij is blind tengevolge van een chronische uveïtis     (aantasting van de pigmentlaag van de iris.) Dit is het gevolg van een vroeger opgelopen infectie die niet werd verzorgd.

 

 

 

 

Reden van afstand: Door zijn vroegere eigenaar werd Polo “gered “. Hij had hem ondergebracht bij de geiten. Polo werd niet gevaccineerd, hij had geen chip of papieren. De hoeven waren in zeer slechte staat. De eigenaar wilde hem niet meer houden omdat zijn handicap teveel aanpassingen vergde en teveel aandacht vereiste.

à l'arrivée

 

Verloop van zijn leven in het opvangcentrum: Bij zijn aankomst in het opvangcentrum was Polo zwaarlijvig, chronisch hoefbevangen en zijn voeten waren in zeer slechte staat. Bij dat alles was er zijn blindheid.
Na een tijdelijk verblijf in de quarantainestal om hem te laten wennen aan de nieuwe omgeving werd hij overgebracht naar een voor hem aangepaste stal. (Deze aanpassingen werden mogelijk gemaakt dankzij giften van onze leden) Hij deelt de stal met Marcel, Zéla en Rocco. De stal heeft een rechtstreekse verbinding met een weiland dat omheind is zonder prikkeldraad of schrikdraad zodat hij zich niet kan bezeren. Het weiland wordt deels overschaduwd door twee bomen zodat hij geen hinder heeft van te hevig zonlicht. Na een tijdje heeft Polo zijn ideaal gewicht bereikt; Dankzij de regelmatige behandeling van de hoefsmid schijnt hij geen pijn meer te hebben van de chronische hoefbevangenheid en zijn de voeten veel verbeterd.
De blindheid is echter onomkeerbaar; Onze bedoeling is verdere aftakeling te voorkomen en in de mate van het mogelijke een verbetering te verkrijgen. Hiervoor gebruiken wij diverse therapieën: Aangepaste voeding, voedingsupplementen, homeopathie en bachbloesemtherapie. Marie past ook chromotherapie toe die inwerkt op acupressuurpunten. Bij zijn aankomst liep Polo steeds met diep gebogen hoofd, de neus tegen de grond. Nu buigt hij nog het hoofd maar veel minder diep.
Enkele maanden terug hebben wij vastgesteld dat Polo vermagerde. De dierenarts heeft na meerdere onderzoeken een gezwel ontdekt ter hoogte van zijn kruis. Goedaardig of kwaadaardig, maakt niet uit daar het niet chirurgisch kan verwijderd worden omwille van de ligging. Polo heeft schijnbaar geen pijn en zijn gewicht is nu stabiel dankzij een aangepaste voeding, daarom hebben wij besloten hem een rustig leventje te geven. Wij blijven echter nauwlettend zijn toestand volgen om hem een kwaliteitsvol leven te garanderen.

Zijn karakter: Aanvankelijk stond hij wat weigerig tegen elk contact, maar nu is hij heel aanhankelijk. Wanneer het al eens gebeurt dat hij tegen iets of iemand aanloopt is dit geen teken van agressiviteit, wel integendeel. Het is simpelweg omdat hij de wereld rondom hem waarneemt door ogen vol nevel en mist.

 

Vanwege zijn handicap zal Polo nooit geadopteerd kunnen worden. Wil jij zijn peter of meter worden?