PLATERO

 


Klein grijs ezeltje van bijna 3jaar. Hij is op 23 april 2014 opgenomen in het opvangcentrum, op de leeftijd van 11 maanden. Hij kwam samen met zijn broer Léo en met zijn moeder, Klara (ondertussen zijn ze allebei geadopteerd).


Ze zijn aan het opvangcentrum toevertrouwd, omdat hun eigenaar problemen had met de huur van zijn weide en te weinig tijd had om zich met hen bezig te houden.
De eerste dringende stap was het spenen van Platero.
 

Platero, die nogal zwak was bij zijn aankomst, wordt nog steeds bijgevoerd zodat hij wat aankomt en harmonieus kan groeien. 


Hij is gecastreerd in november 2014.


Platero mocht niet meteen naar de groep ruinen. Vanwege zijn jeugdige leeftijd en zijn een beetje te zachte karakter, was het voor hem niet makkelijk om er zijn plekje te veroveren.  Hij was nogal bang voor de kudde. We hebben hem dus langer in de paddock naast de weide gehouden, zodat hij zijn soortgenoten beter kon leren kennen en dit op een veilige manier. Nu is hij goed geïntegreerd in de groep jongens.

.

In het begin was hij erg angstig omdat hij te weinig gehanteerd was, maar al heel snel werd hij volgzaam, omdat hij in het verleden geen slechte ervaringen met mensen gehad heeft. 

Hij is zo zacht en gevoelig, precies zoals het ezeltje met dezelfde naam, het hoofdpersonage van een meesterwerk van de Spaanse literatuur: “Platero y yo “ van Juan Ramon Jimenez.