Pako en Awi

 


 

Op verzoek van onze collega’s van Rêve d’Aby hebben we twee hengsten, een vader en zijn zoon, onder onze hoede genomen. Ze zijn respectievelijk 7 en 3 jaar oud. Ze komen uit Bovesse (Gembloux) en arriveerden in ons opvang-centrum op 12 januari.
Ze waren het voorwerp van herhaalde klachten over hun leefomstandigheden (veel te kleine weide, één en al slijk, geen schuilstal). Bovendien was het terrein slecht omheind waardoor de twee ezels erg vaak op de openbare weg liepen.
Na verscheidene pogingen van Rêve d’Aby om de toestand te veranderen, stemde de eigenaar erin toe de twee ezels af te staan, om financiële redenen.
Bedankt Sophie en Vincent dat jullie tussenbeide gekomen zijn en de ezels twee dagen onderdak hebben gegeven om mij de tijd te geven hun vervoer en opname te regelen.
Pako en Awi waren met niets in orde. We hebben ze dus ingeënt, ontwormd, gechipt/geïdentificeerd en geregistreerd. Ze zijn ook bekapt door onze hoefsmid. Op 8 februari zijn ze gecastreerd. Zodra de postoperatieve verzorging afgelopen was, konden ze naar de groep ruinen gaan.
Het zijn twee rustige ezels. Bij zijn aankomst was Awi wat angstig, maar ze kregen heel snel vertrouwen. Hun opvoeding verliep heel vlot.


 

 

 
Datum van aankomst in het opvangcentrum:
Herkomst : 12 januari 2019
Geboortedatum:
Geslacht: ruin
Grootte: +/- 1,10m
Kleed: zwart
Bijzondere kenmerken: geen