Milou

 

 

Witte ezel, geboren in 2013, opgenomen in het opvangcentrum in januari 2014, na een inbeslagname door de FOD Dierenwelzijn. Hij was in het gezelschap van Nougat en van Gaspard (die geadopteerd is in april 2014).

Milou was ongeveer 5 maanden oud en verkeerde in een erbarmelijke staat. Hij was zo zwak dat hij de grootste moeite had om op te staan en om lang op zijn benen te staan. Hij at vaak liggend !

Als hij later bij zijn eigenaars weggehaald was, zou hij het waarschijnlijk niet gehaald hebben !

Omdat hij zo zwak was, moesten de verschillende ingrepen (inentingen, wormkuur, chippen en identificatie) in de tijd gespreid worden. Dankzij een geleidelijke verhoging van zijn rantsoen ging zijn gewicht omhoog. De goede zorgen van de hoefsmid hebben hem weer “op de been” geholpen. Na een paar maanden heeft Milou, die zo zielig en zwak was in het begin, zijn levensvreugde teruggekregen. Hij is in de herfst van 2014 gecastreerd.


 

 

 

 

 

     
  Na zijn introductie in de groep van de ruinen, is hij meteen de beste maatjes geworden met Flocon, die zijn rol van “grote broer” heel ernstig nam.
Nu heeft hij zich een beetje losgemaakt van Flocon en is aan een mooie vriendschap begonnen met Platero.  


.


  Zijn naam past perfect bij hem ! Precies zoals Milou of in het Nederlands Bobbie, de metgezel van Kuifje, is hij erg intelligent, alert, aanhankelijk en een echte deugniet : kruiwagens omgooien, profiteren van een verstrooid moment van mensen om eten te pikken uit de kom van de andere ezels…
     

Datum van aankomst in het opvangcentrum: 13 januar 2014
Herkomst : Modave
Geboortedatum: +- 2013
Geslacht: ruin
Grootte: +/- 1,20m
Kleed: wit
Bijzondere kenmerken: geen