Meuty

 

 

Datum van aankomst in het opvangcentrum: 12 mai 2012
Herkomst : Luik
Geboortedatum: 06/07/2004
Geslacht: ruin
Grootte: +/- 1m05
Kleed: grijs met kruis
Bijzondere kenmerken:


Meuty is op 12 mei bij ons aangekomen. Hij is afkomstig van Juprelle. De eigenaars hebben hem aan ons afgestaan omdat zij naar het stadscentrum moesten verhuizen.
Meuty is een ruin (gecastreerde hengst). Zijn hygiënische toestand was goed maar hij heeft een serieus overgewicht. Hij is niet meer in orde wat vaccinaties, ontworming en hoefverzorging betreft. De komst van de hoefsmid was noodzakelijk, maar in vergelijking met andere opgenomen ezels waren zijn hoeven nog aanvaardbaar. Hij moet nog gechipt worden en zijn paspoort krijgen.

Meuty is niet handzaam omdat hij nooit veel aangehaald werd. Hij is zeer angstig en terughoudend wanneer hij bij de muur wordt vastgemaakt, zelfs voor een borstelbeurt. In het weiland blijft hij ook op afstand van de andere ezels.

Eén van zijn liefste bezigheden is het openen van poortjes om in de moestuin van de familie rond te wandelen of de omheining af te breken wanneer deze niet onder stroom staat, … Er werden enkele beveiligingen aangebracht 

    
Hij zal wel wennen aan al de aandacht en behandelingen zoals het eerder bij  meerdere van de opgevangen ezels is gebeurd.


 

Hij heeft zich bij de groep van “de jongens” gevoegd en hij deelt s’nachts een box met enkele van hen. Hij is er in geslaagd een plaatsje te veroveren en zijn gedrag tegenover zijn soortgenoten is nu veel rustiger.
Met ons heeft hij het nog steeds moeilijk , hij vertrouwt het nog niet en het onderlinge contact is niet altijd evident.
Wij merken wel een positieve evolutie en geven hem rustig de tijd.

 

Dec 2013 : Meuty is een welopgevoede ezel geworden en is heel sociaal. Hij is niet meer wantrouwig wanneer hij aan de muur wordt vastgemaakt voor zijn verzorging, en hij geeft probleemloos de vier voeten om ze te laten schoonmaken.