Gumkwat

 

Reden van haar afstand: Gumkwat kwam in ons opvangcentrum samen met haar moeder, niemand minder dan Salvia. Hun eigenares wou een toeristisch project met ezels opzetten in Italië, maar kon haar plan niet verwezenlijken. Bij haar terugkeer in België heeft ze haar ezels aan ons opvangcentrum toevertrouwd.


 


Haar geschiedenis in ons opvangcentrum: ze is geadopteerd in 2007 en kwam terug naar ons in maart 2013. Het ging jarenlang goed met de adoptie, maar toen verslechterde de toestand. Ondanks het feit dat we haar nauwlettend en geregeld opvolgden, ondanks onze opmerkingen, moesten we telkens weer hetzelfde vaststellen: de adoptant hield zich niet meer persoonlijk bezig met de ezelin. Ze stond op een veel te grote weide en hij liet iemand anders voor haar zorgen. Ook wou hij van zijn weide een akker maken.  Bij haar adoptie was ze een prachtige ezelin. Toen we haar terugkregen was ze zwaarlijvig, ze leed aan bevangenheid en was niet meer geregeld bekapt. De hoefsmid behandelde haar maandelijks om de beenstand te corrigeren. Om haar zwaarlijvigheid en bevangenheid te verhelpen, werd ze op dieet gezet. Ze werd behandeld met kruiden. Ze kreeg een mix van leverdrainerende planten. Uiteraard gebeurde de introductie van het dieet geleidelijkaan, omdat het risico op hyperlipidemie groot is.
Na een tijd was Gumkwat flink afgevallen. Op haar gladde flanken waren geen vetkwabben meer te zien. Haar achterhand is ook correct en de basis van de staart is duidelijk zichtbaar. Blijft de kwab vet dat zich opgestapeld heeft in de nek. Die raken ezels jammer genoeg nooit kwijt. Ze zal haar leven lang erg gevoelig blijven voor mierennesten omdat ze bevangen is geweest en de witte lijn dikker is geworden. Gumkwat is een charmante ezelin die zich makkelijk laat hanteren. Ze geniet heel erg van het gezelschap van Nymphe (de mama van Flocon), met wie ze een heel mooi duo vormt.

 

  Haar karakte:  Je haastonmogelijk uit te spreken naam  verwijst naar de kumquat, een kleine zurige citrusvrucht.
Maar daar houdt de vergelijking op. Jij, Gumkwat, jij bent Groot en Gezellig, je karakter is helemaal niet zuur. Je Gezellige voorkomen herinnert aan je Gulzigheid. Als je kon, zou je het blauwe kommetje met je ochtendgraan mee opeten!

Meer dan één bezoeker van onze opendeurdag genoot van je Gulheid met knuffels. Kortom, de letter G van je naam past je als Gegoten!
   

 

     
 

Datum van aankomst in het opvangcentrum: 17 november 2005   geadopteerd 29 maart 2007  terug 25 maart 2013
Herkomst : Italie
Geboortedatum: 25 juin 2004
Geslacht: ezelin
Grootte: +/- 1m30
Kleed: grijs schimme met kruis
Bijzonder kenmerk : omdat ze vroeger zwaarlijvig was, is Gumkwat een dikkerdje gebleven.