Gumkwat

Gumkwat is een ezelin die een eerste maal bij ons werd opgenomen in november 2005. Zij kwam samen met haar moeder Salvia. In 2007 werd zij geadopteerd, zij was toen 2 jaar
Op 25 maart 2013 werd zij terug opgenomen.
De adoptant vertelde dat hij het weiland van Gumkwat voortaan als landbouwgrond wilde gebruiken en daarom de ezelin niet langer wilde houden.
De adoptie was meerdere jaren vlekkeloos verlopen, maar ondertussen waren de omstandigheden wel grondig veranderd en de toestand werd door het opvangcentrum gevolgd. Een van onze vrijwilligsters was meermalen op bezoek geweest en zij had erop aangedrongen om Gumkwat beter te verzorgen, maar dit was tevergeefs, de toestand verbeterde niet en de adoptant had de verzorging aan een ander persoon overgelaten.
Gumkwat is ernstig zwaarlijvig en is hoefbevangen, de hoefverzorging was verwaarloosd
Er werd een schriftelijk rapport naar de adoptant gestuurd met de      aanmaning de verzorging van de ezel aan te passen en de vermelding dat een regelmatige controle zou gebeuren.
Bij de aankondiging van een volgende controle heeft de adoptant verklaard de ezelin niet langer bij hem te houden.

Dit is een bewijs dat men nooit volledig zeker kan zijn dat een adoptie goed zal verlopen en er zich helaas soms minder gunstige wendingen kunnen voordoen..
Ik denk dat wij een wijze beslissing hebben genomen door Gumkwat opnieuw op te nemen, maar het blijft een ontgoocheling wanneer je bedenkt dat zij een prachtige ezelin was toen zij werd geadopteerd en nu terug komt als een hoopje ellende.

 


 

     
 

Dec 2013 : Heeft eindelijk wat gewicht verloren en haar flanken hebben geen vetkwabben meer en zijn nu glad. En haar kruis heeft ook de normale proportie zodat de aanzet van de staart opnieuw zichtbaar is. Ter hoogte van de hals is er nog een vetophoping, maar die is bij de ezel moeilijk weg te krijgen. In de rechtervoet blijft er nog een spoor van hoefbevangenheid, er is geen spoor meer van mierennesten en haar stap is normaal. Bravo Gumkwat, je bent opnieuw de mooie ezelin van voor je adoptie.

     
 

Datum van aankomst in het opvangcentrum: november 2005   geadopteerd 29 maart 2007  terug 25 maart 2013
Herkomst : Italie
Geboortedatum: 25 juin 2004
Geslacht: ezelin
Grootte: +/- 1m30
Kleed: grijs met kruis
Bijzondere kenmerken: