Ginette

 

Ginette is een ezelin die in het opvangcentrum is toegekomen op 5 juli 2014.
De vorige eigenaars zijn sedert jaren lid van onze vereniging en het was uit bittere noodzaak dat zij deze stap hebben moeten zetten, dit in tegenstelling met de meeste andere opnames.
Het verhaal van Ginette: Sedert vele jaren is zij onderhevig aan zomereczeem. Deze aandoening is het gevolg van een allergie voor zeer kleine vliegjes. Zoals de naam het reeds laat vermoeden komt het enkel tijdens de zomermaanden voor. s’Winters verdwijnen de letsels om  opnieuw de kop op te steken tijdens de volgende zomer. Niettegenstaande de zorgen van de eigenaars en van hun dierenarts ( preventieve, curatieve en afwerende middelen) werden de symptomen steeds ernstiger. Ten slotte ontstonden er geïnfecteerde wonden waaruit bloederig en etterig vocht liep.Onderzoeken toonden aan dat er staphylokokken aanwezig waren.
Het verblijf van de ezelin lag in een klein vochtig dal met zeer weinig wind, dit is een ideale broedplaats voor deze insecten.
Omwille van deze crisis- situatie zag de dierenarts slechts twee oplossingen, ofwel moest de ezelin verhuizen ofwel moest men haar laten inslapen.Om een verdere evolutie tegen te gaan werd er nog een behandeling begonnen met antibiotica en cortisone. De eigenaars hebben toen ons gevraagd of het mogelijk was om Ginette onmiddellijk op te nemen. Wij hebben gezien de situatie onmiddellijk ja gezegd om de mensen en de ezelin ter hulp te komen.

 

lBij haar aankomst hebben wij zeer regelmatig de wonden verzorgd. Wij hebben de cortisone en de antibiotica geleidelijk afgebouwd en uiteindelijk stop gezet. Nu krijgt zij geen enkele behandeling meer. Zij is volledig genezen en haar vacht is mooi ingegroeid. Het is duidelijk dat enkel het veranderen van omgeving haar ten goede is gekomen.Ginette is een zenuwachtige ezelin. Volgens haar vroegere eigenaars was zij veel rustiger in de winterperiode. Het is waarschijnlijk de aanwezigheid van de insecten die tijdens de zomermaanden deze nervositeit veroorzaakten. Ginette zal waarschijnlijk de enige van onze langoren zijn die de komst van de winter met plezier zal verwelkomen.

 

 

 

 

   
 

 

Aankomst in het opvangcentrum: 5 juli 2014
Herkomst:
Geboortedatum: ± 2008
Geslacht: ezelin
Grootte: ± 1,05 m
Kleur: grijs met kruis