Flora

Reden van afstand: Flora was aangeschaft als trekdier voor de biologische landbouw. Ze was negen jaar oud toen ze tijdelijk bij ons opgenomen werd, samen met haar veulen Nina. De bedoeling was niet alleen haar opvoeding, ze was duidelijk getraumatiseerd door een vorige kapbeurt door de hoefsmid en wou haar voeten niet geven, maar ook het spenen van Nina.
Omdat Flora een zeer schuwe ezelin bleef, had haar eigenares problemen om haar zonder risico in te zetten voor haar activiteiten. Omdat ze zo groot is, kon ze haar maar moeilijk de baas. Zodra Nina, het veulen van Flora, gespeend en enigszins opgevoed was, heeft de eigenares haar teruggenomen en Flora definitief aan het opvangcentrum afgestaan.


 

 Hoe doet ze het in het opvangcentrum?  Flora heeft een heel sterke band gesmeed met Zéla, een kleine, fragiele ezelin, over wie ze waakt als een moeder. Er was veel geduld, zachtheid en tijd nodig voor ze haar voeten wou geven. De grootte en het gewicht van Flora hebben onze taak zeker niet vergemakkelijkt. Haar opvoeding kende afwisselend periodes van vooruitgang en van achteruitgang.
Op dit moment laat Flora zich vlot hanteren door de mensen die ze kent en ze heeft nog steeds veel kalmte en zachtheid nodig.

   

Haar karakter: In het opvangcentrum noemen ze je altijd “Grote Flora”, om je niet te verwarren met de kleine Flora, ook wel Florinette genoemd!


“Grote Flora”, die naam zou kunnen doen denken aan die van een ietwat excentrieke cabaretzangeres van de jaren ’20!

Maar daar heb jij niets mee gemeen, jij bent de zachtaardige, de knuffelige, de moederlijke, de ietwat verlegen en zelfs schuwe Flora… Tijdens de opendeurdagen bied je onvoorwaardelijk je zachte vacht aan, die gelijk een spons de knuffels opneemt van de bezoekers en vooral van de kinderen. Dat geluk wordt gedeeld: je kunt het aflezen van hun gezichten. En jij blijft er rustig bij. Wie goed kijkt kan zien dat je dikke onderlip lichtjes trilt. Van geluk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum van aankomst in het opvangcentrum: 30 décembre 2009
Herkomst : Wépion
Geboortedatum: 2001
Geslacht: Ezelin
Grootte: +/- 1m20
Haarkleed: heel donker bruin met kruis
Bijzondere kenmerken: ze lijdt aan zomereczeem , heeft een heel sterkmoederinstinct