Fiona

Fiona (2007) ankomst op 4 december 2008, geadopteerd op 17 october 09 samen met Charly

Charly en Fiona zijn na vier jaar adoptie terug gekomen naar het opvangcentrum op 10 december.
De redenen zijn een scheiding en steeds terugkerende hoefproblemen. De adoptant heeft gevraagd om de ezels opnieuw op te nemen.
Een jaar terug hadden wij hem reeds  aangeraden om van hoefsmid en dierenarts te veranderen, maar de hoeven  werden nog steeds niet correct behandeld.
De benadering van deze twee “professionals” is niet altijd zachtaardig gebeurd en de adoptant had ons gewaarschuwd dat zij een moeilijk gedrag hadden.
Wij hebben Charly en Fiona teruggevonden in een toestand van ernstige stress en moeilijk in de omgang.
Onze hoefsmid is langs gekomen om de mierennesten te openen zodat wij met de behandeling konden starten. Bij deze gelegenheid hebben wij kunnen vaststellen in welke stress, vooral Fiona, vertoefde. Al behandelde onze hoefsmid haar heel rustig, toch heeft hij meermaals een hoefslag moeten ontwijken. Fiona heeft toen ook een vorm van bewusteloosheid gekregen. Al was het zeer kortstondig en kwam zij vlug recht scheen het voor ons een eeuwigheid te duren. Ik had hierover wel al informatie gekregen over een ezel die dergelijke reactie had vertoond bij panische angst. Dit was het geval bij Theofiel voor hij bij ons werd opgenomen. In de Oase was dit nog nooit voorgekomen en de hoefsmid had dit ook nooit meegemaakt. Het is indrukwekkend! Gelukkig komt dit zelden voor. Het heeft ons wel doen inzien in welke emotionele toestand Fiona zich bevond. Marie heeft haar een Bachbloesem cocktail gemaakt om haar te helpen.
Fiona kan nog steeds niet geborsteld worden.


Fiona zit nu (januari 2014) bij de groep van Salvia, Chourique, Dana…
Zij kende sommige van hen nog van uit de tijd voor haar adoptie.
Beetje bij beetje wordt zij rustiger; Zij laat zich borstelen, maar er is nog een lange weg te gaan om haar vertrouwen te herwinnen.

Zijn geschiedenis in het opvangcentrum:  
2008_12__Fiona_075_L.jpg

Fiona kwam op 04/12/08 bij ons aan. Zij komt van Philipeville en is 15 maanden oud. De eigenaars hadden haar 6 maanden tevoren  gekocht als geschenk voor hun kleinkinderen. Maar zoals zo vaak duurde het liedje niet lang. De ezelin die nooit was opgevoed was een vervelende en turbulente last. Zij werd ingeënt, ontwormd en bekapt.

Het is een mooie grote ezelin en die , al was zij niet opgevoed, toch snel de goede richting uitgaat. Na twee weken gaf zij reeds zonder moeite  haar vier voeten voor de verzorging.

Fiona houdt van menselijk gezelschap.  Wanneer zij de kans krijgt verkiest zij menselijk contact boven dat van haar rasgenoten.  Zij is nog zeer jong en ze moet nog verder opgevoed worden.

 

   
   


Datum van aankomst in het opvangcentrum: 4 december 2008, geadopteerd op 17 october 09, terug op 10 december 2013
Herkomst :
Geboortedatum: 2007
Geslacht: Ezelin
Grootte: +/- 1m20
Haarkleed: