Caramel en Maturin

 


 

De twee ruinen kwamen op 10 maart bij ons na het overlijden van hun eigenaar. Omdat hij zo van ezels hield wou de man geen bloemen bij zijn begrafenis en dat mensen, die een gebaar wilden maken, een gift zouden storten op de rekening van de Ezeloase. We wensen hem te danken voor dit gebaar en ook zijn familie die zijn laatste wens heeft gerespecteerd.
Zijn twee ezels waren “ in de kost” bij een dame. De familie van de man dacht dat ze de twee zou houden, zoals ze dat ook gedaan had tijdens de ziekte van hun eigenaar. Maar kort na zijn overlijden heeft de vrouw gevraagd aan de familie een andere oplossing te zoeken voor Caramel en Maturin.
We hebben de hoede over de twee ezels dus op ons genomen. Ze zijn 10 (Caramel) en 7 jaar oud (Maturin). De zoon van de eigenaar had ervoor gezorgd dat de hoefsmid hun hoeven bekapte voor ze naar ons toe gebracht werden. Jammer genoeg was het werk niet correct gedaan en moesten ze bij ons opnieuw bekapt worden. Ook dat is een veelvoorkomend probleem met ezels. Het is belangrijk dat je iemand vindt die bekwaam is. Caramel heeft last van mieren-nesten aan 3 van zijn 4 voeten, die onze hoefsmid open moest maken. Hij heeft dagelijks verzorging nodig. Ook hun inentingen werden in orde gebracht. Ze moesten allebei gechipt, geïdentificeerd en geregistreerd worden. Ook op dat vlak waren ze niet in orde.

Wat hun gedrag betreft: Caramel is eerder gemakkelijk. Maturin is het wat minder gewoon gehanteerd te worden, maar dat zou snel in orde moeten komen. Ze hebben allebei overgewicht en zijn dus bij hun aankomst op dieet gezet.

Datum van aankomst in het opvangcentrum: 10 maart 2019
Herkomst :
Geboortedatum:
Geslacht:
Grootte: +/- 1,10m
Kleed:
Bijzondere kenmerken: geen