Cadichon

Datum van aankomst in het opvangcentrum: 26/12/2007
Herkomst : Xcherdelesse  (België)
Geboortedatum: 01/06/1999
Geslacht: ruin
Grootte: +/- 1,20m
Kleed: zwart
Bijzondere kenmerken: geen


Reden van afstaan:
Cadichon leefde samen met een ezelin die jammer genoeg wegens ziekte moest geëuthanaseerd worden. De eigenaar, die zelf kampte met gezondheidsproblemen, verkoos om Cadichon af te staan boven de aanschaf van een nieuwe ezelin om hem gezelschap te houden.

Zijn geschiedenis in het opvangcentrum:
Bij zijn aankomst in het opvangcentrum in 2007 was hij in goede gezondheid, enkel de hoeven waren te lang en moesten door de hoefsmid onder handen worden genomen. Cadichon was echter niet gewend om aangeraakt te worden en verstijfde van angst wanneer hem een halster werd omgedaan.
In januari 2008 werd hij gecastreerd, dit verliep echter niet zo goed (hij kreeg bursitis en funiculitis) Hij werd gehospitaliseerd in de dierenkliniek van Sart-Tilman waar hij nog tweemaal werd geopereerd. De teelbalzakken werden volledig weggenomen. Hij verbleef 5 weken in de kliniek.
Eens terug in het opvangcentrum diende hij nog gedurende ettelijke weken verdere zorgen te krijgen die zeer pijnlijk waren. Pas na vier maanden waren zijn wonden volledig genezen.
Al deze ervaringen hadden Cadichon wantrouwig gemaakt en moeilijk in de omgang. Maar beetje bij beetje, met veel geduld en liefde heeft hij weer de gewone verzorgingen aanvaard en geeft hij de vier voeten om ze te laten schoonmaken.
Het is nu een evenwichtige ezel die goed functioneert binnen de omgeving van het opvangcentrum met een dagelijkse routine en met mensen die hij goed kent. Hij blijft nochtans angstig wanneer zich nieuwe dingen voordoen. Men kan met hem niet gaan wandelen want eens bij de poort van het opvangcentrum wil hij in geen geval nog een voet verzetten.

 

 

Zijn karakter:
Cadichon is zeer lief tegenover zijn soortgenoten. Het is een zeer kalme ezel die nooit de andere uitdaagt. Integendeel wanneer een andere ezel hem uitdaagt reageert hij niet en ontvlucht hij de confrontatie. Met ons is hij zeer zacht. Niettegenstaande de moeilijke periode na zijn aankomst is hij toch een aanhankelijke ezel gebleven die komt bedelen om geaaid te worden. Hij is zeer sociaal met mensen en neemt gemakkelijk contact wanneer men in het weiland komt.