Apoline


 

Maart 2018 :


We hebben haar de naam Apoline gegeven. Zij is zo’n 18 maanden oud. Haar algemene toestand was niet catastrofaal. Lichtjes te mager, wat te lange hoeven (we hebben het erger meegemaakt) en vergeven van de luizen. Erg schuw en lastig te hanteren moet ze mensen weer gaan vertrouwen. Haar opvoeding wordt een hele klus. Haar heftige en eerder onvoorspelbare karakter maakt onze vrienden langoren bang. We hebben dat probleem al eens eerder gehad met een andere jonge muilezelin, Brigitte. We hebben dus besloten haar samen met deze laatste en de twee paarden op de weide te zetten. We hebben vastgesteld dat muilezels beter overeenkomen met paarden en pony’s dan met ezels.

 

Het betreft hier een inbeslagname van 10 pony’s en een muilezelin bij een recidivist eigenaar.
Er lag een kreng van een pony dat gedeeltelijk opgegeten was door wilde dieren. De paardachtigen waren mager, sommige zelfs apathisch en onverzorgd. Gezien hun toestand heeft de UBEAW besloten alle dieren in beslag te nemen. Jammer genoeg konden wij niet ter plaatse gaan voor de inbeslagname. Het zijn onze collega’s van Le Rêve d’Aby en Equi’Chance die de paardachtigen zijn gaan ophalen. Ze werden verdeeld over verschillende asielen die er plaats voor hadden. Ons asiel heeft aanvaard de kleine muilezelin op te vangen. Bedankt, vrienden van Le Rêve d’Aby dat jullie onze muilezel onderdak gaven tot de volgende dag, dag waarop een andere inbeslagname gepland was. Ik heb haar kunnen oppikken toen ik terugkwam van de inbeslagname in Saint-Denis (Mons).

 

 

 

Apoline, het kleine muilezelinnetje, hebben we geïntroduceerd bij de ezels, maar pecies zoals met Brigitte (onze andere muilezelin) is het niet gelukt. Ze is veel te nerveus voor de ezels, ze bezorgt hen stress. Ze staat nu bij Brigitte. Ze komen schitterend overeen. Ze is erg lastig te hanteren omdat ze zo angstig is maar ook zo hevig. Haar reacties zijn niet te voorspellen en we hebben nog een hele klus aan haar. Na de rui zagen we links op haar achterwerk een dik Y-vormig litteken waarvan we de oorsprong niet kennen.